-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona "Zrnca prašine" - novi singl i spot grupe Beograd

“Zrnca prašine” – novi singl i spot grupe Beograd

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

grupa_beograd_2

Pioniri YU elektro zvuka, grupa Beograd, snimila je spot za novi singl, pesmu ,,Zrnca prašine“ posvećenu slikaru Radovanu Hiršlu.

,,Zrnca prašine” podsećaju slušaoce i gledaoce da pored šarenog i bučnog sveta kojem smo svakodnevno izloženi, postoji i unutrašnji svet u kojem pronalazimo svoj mir.

,,Svet u kojem živimo može da nas učini nesrećnim i depresivnim. Mir, ravnotežu i osećanje zadovoljstva i sreće nalazimo kroz unutrašnju spoznaju tišine i jedinstva sa svime što nas okružuje. To je svet koji stvara duboko osećanje ljubavi – svet koji nam je svima dostupan!”, kazao je Dejan Stanisavljević, frontmen grupe Beograd, i dodao: ,,Ova numera nas podseća da treba da živimo u trenutku i da je potrebno da povremeno zaustavimo unutrašnji dijalog koji konstantno vodimo kako bismo uspeli da otkrijemo jednostavnost življenja i postojanja”.

U pesmi su simbolično upotrebljeni semplovi ritualnog pevanja severnoamerickih Hopi indijanaca. U spotu pleme priziva prosečnog svakodnevnog čoveka i lagano ga menja uz magični ples i ritam, vraćajući ga njegovoj suštini – budeći u njemu osećaj sreće i životne radosti.