-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Zoran Predin i Matija Dedić objavili nastavak "Tragova u Sjeti"

Zoran Predin i Matija Dedić objavili nastavak “Tragova u Sjeti”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

LacniFranzSjajna suradnja između velikog autora, glazbenika i pjevača Zorana Predina te jednog od najboljih hrvatskih pijanista Matije Dedića započeta prije pet godina, dobila je svoj nastavak u izvrsnom albumu “Tragovi u sjeti 2“.

“Album Tragovi u sjeti 2 donosi tako raznolik izbor vrhunskih pjesama, da će sigurno svaki slušatelj u njemu naći više svojih favorita. Intimna atmosfera, odlična muzika, pjevana poezija i vrhunska izvedba, pobjednička su kombinacija ovog izdanja. Uz vrhunskog Matiju Dedića, moje je pjevanje dobilo nova krila, provjerite”, izjavio je Zoran Predin povodom objavljivanja novog albuma.

Na albumu se nalazi 12 pjesama od kojih su neki prekrasni prepjevi poznatih pjesama kao što su “Moja voda“, “Zažmuri“, “Potraži me u predgrađu“, “Nebeska tema“, “Odmah kaži da” i “Odlazak” značajnih autora i izvođača koji su obilježili regionalnu glazbenu scenu. Osim tih prepjeva, sjajan je dvojac obradio i nekoliko pjesama s folklornim i narodnim elementima kao što su “Sve što želim u ovom trenutku“, “Šta će mi život” i “Lela Vranjanka” koje su dobile potpuno novo glazbeno ruho. Uz njih tu su i autorske pjesme Zorana Predina u novim aranžmanima.

Album je snimljen u mariborskom Studiju 22 u siječnju 2016. godine. Na albumu su osim Zorana i Matije, kao prateći vokali sudjelovali Julija Vedlin i Eva Germ, dok glazbenu produkciju, snimanje, miks i mastering potpisuje Danilo Ženko. Izvršni producent albuma je ArtBiro d.o.o., a dizajn albuma potpisuje Ana Nikolić Baće.

Prvi singl s albuma je pjesma “Gdje poljupci krote lava“.