-

Zimski bioskop Festivala muzičkog filma u Beogradu

the beatlesZimski bioskop Festivala muzičkog filma donosi selekciju od jednog dokumentarnog, sedam igranih i četiri kratka filma, a koji svi za temu ili za osnovni motiv imaju muziku.

Reč je o naslovima koje naša publika uglavnom nije imala priliku da vidi na velikom platnu, uz dve reprize samog Paralel Vision festivala, a to su raspevana drama podvučena muzikom sastava Clash – London Town i raskošni brazilski biopik o velikoj zvezdi, Timu Maji.

Dokumentarac koji će posebno obradovati ljubitelje čuvene liverpulske četvorke, Bitlsi: Vrišti i deri se! (Beatles: Scream and Shout!) govori o specifičnim okolnostima koje su pratile prvu turneju Bitlsa u Sjedinjenim državama. Mnoštvo autentičnih i originalnih snimaka vodi nas u 60e godine XX veka i otkriva neke nove činjenice i momente, koje ni najbolji poznavaoci čuvene grupe možda do sada nisu znali.

Posebno lepa ostvarenja predstavljaju filmovi o odrastanju, takozvani „coming of age“ žanr veoma cenjen od strane kritike i voljen od publike, a ovde se čak nekoliko filmova bavi tom temom: Urbana himna, Ritam mojih koraka, Druga strana slave, a donekle i škotska komedija Opet ti.

Za ljubitelje „bolje i lepše prošlosti“ još jedna šansa za povratak u 60e godine predstavlja i urnebesna britanska drama o industriji zabave, a snimljena po istinitoj priči Telstar: priča o Džou Miku.

Zimski bioskop Festivala muzičkog filma zajednički organizuju distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel festival.

Program će se odvijati od četvrtka, 17, do nedelje, 20. februara, u Art bioskop Kolarac, u okviru Kolarčeve zadužbine. Projekcije su od 18.30 i 20.30 časova, a karte se prodaju po ceni od 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo