-

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova objavio singl “Sve se promenilo”

zzzzz
foto: Iva Tanacković

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa koja se okupila još davne 2012. godine kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016. godine i odmah su se svojim zvukom izdvojili od drugih bendova na domaćoj sceni. Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na Festivalu Dev9t, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom, Elektropionir i Kuglaš.

Album „Nemoj mi reći da je stiglo novo doba“ čine pesme koja su zdrava kombinacija new wave revival ’80-tih, modernog pop-rocka, pa i post punk zvuka. Album su producirali članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića. Digitalni album (Menart) će izaći 30. marta, a noseći singl sa njega je pesma “Sve se promenilo” koja upravo govori o poznatom paradoksu „sve se promenilo, ali se ništa nije promenilo“.

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova su: Nikola Radosavljević – vokal, tekstovi, Nikola Pješćić – gitara, Nikola Todić – bas, Nemanja Todorović – ritam gitara, Stefan Đorđević – klavijature i Aleksandar Anđelković Fanki – bubanj.

Najnovije vesti

Izdvajamo