fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Zele Lipovača novim singlom "Internal Waves of Love" najavljuje solo album

Zele Lipovača novim singlom “Internal Waves of Love” najavljuje solo album

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Divlje JagodeInternal Waves of Love” je naslov prvog singla i novog albuma Zeleta Lipovače, osnivača grupe Divlje Jagode. Dugoočekivani, drugi po redu solo album ovog vrhunskog gitariste biće u prodaji od 9. decembra.

I posle dve godine rada na relaciji London-Geteborg-Zagreb, okupivši svetsku ekipu, album je konačno tu. Nakon višemesečnog snimanja u poznatom i nagrađivanom studiju Šišmiš album se seli iz Zagreba u Švedsku, gde legendarni gitarista grupe King Diamond i muzički producent Endi Larok (Andy LaRocque) u svom svetski poznatom studiju Sonic Train radi miks i mastering albuma.

Na albumu se nalazi osam instrumentala i tri pesme, a kao poseban gost na jednoj od njih se pojavljuje I britanski pevač Toni Martin (Tony Martin) koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv trag.

Spot je sniman u okolini Zadra, a režirao ga je čuveni reditelj iz Los Anđelesa, Din Kar (Dean Karr), poznat po omotima albuma, spotovima i DVD izdanjima bendova Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Korn, Marylin Manson, Slayer, Pantera, AC/DC i mnogih drugih velikih imena.

Zele kao autor, gitarista i producent iza sebe ima preko 3 000 000 prodatih nosača zvuka, vise od 1500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma.