-

Završen konkurs za Arsenal fest 09

Konkurs za bendove

Konkurs za solo izvođače i bendove iz regiona za nastup na Garden Stage-u ovogodišnjeg Arsenala 19, 20, 21. i 22. juna, koji je organizovao regionalni muzički sajt Balkanrock u saradnji sa Arsenal Festom, je završen.

Na konkurs se prijavilo preko 150 solo izvođača i bendova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Bugarske, tako da je pred žirijem težak zadatak da odabere četiri nova imena za nastup na Gardenu.

Od svih prijavljenih četiri izvođača dobiće priliku da nastupe na Arsenal festu u Kragujevcu. Tri benda će izabrati i obrazložiti žiri uredništva Balkanrock redakcije. Žiri će odrediti i uži krug kandidata za mesto četvrtog izvođača, koji će nastup na Arsenalu potom izboriti putem onlajn glasanja na www.balkanrock.com sajtu.

Da podsetimo, Arsenal 09 dovodi u Kragujevac svetska, a i naša imena kakva su Little Steven and The Disciples of Soul, Kurt Vile and the Violators, Testament, Red Fang, Partibrejkers, Dr Nele Karajlić, Goblini, Hladno pivo, Mile Kekin, Vojko V,  Artan Lili i mnogi drugi. Na festivalu ima mesta i za još nekoliko uzbudljivih i intrigantnih izvođača, koji zaslužuju da ih publika otkrije u tako biranom društvu. Za to je Arsenalov Garden Stage pravo mesto i pravi način.

Rezultate konkursa Balkanrock će objaviti početkom maja.