-

Zagrebački terminator predstavlja „Ovo nije raj“

Foto: Ivo Dunat

Zagrebački rock bend terminator, nakon singlova i video spotova “Prokleti Zec” i “Rubikon Dama”, izdaje svoj treći singl, a s njime i istoimeni album prvijenac naziva “Ovo nije raj”.

Svoj stvaralački proces o spotu i albumu podijelila je ekipa terminatora: „Kada smo radili ovu stvar, koristili smo rock kuharicu. U toj knjizi ima poglavlje „Recepti za žešću pop-rock stvar“. Prateći recept, koristili smo pola kile vatrenog riffa, prelili ga s litrom užarenog basa, a dobivenu smjesu smo dodatno istukli s 2 tone bubnjeva. Zatim smo to servirali našoj pjevačici Kaći, koja je pripremila posebni tekst kojim se izderala na sm(p)jes(m)u. Sva sreća pa je i naš producent Silver iz SIPA musica bio prisutan pa je cijeli proces snimio. Inače, otuda i dolazi skraćenica „REC“ – snimanje recepta. Što se tiče spota, htjeli smo da vizualno prikažemo recepturu i pritom napominjemo da smo se svi držali epidemioloških mjera mjerodavnih epidemiologa. Cilj singla i spota jest da ljubiteljima ovakvog žanra
damo snage da iscipelare koronu i da poručimo – čim ovo prođe, mi smo na stejđu!
Vjerojatno se pitate: treći singl, mistični broj 3. Ima li singl veze s Danteom, njegovom Božanstvenom komedijom, 9 krugova pakla i opsjednutošću s mističnim brojem 3? 
Nema. Ovime samo najavljujemo naš prvi album koji nosi ime isto kao i ovaj singl: „Ovo Nije Raj“.

terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, muzička suradnja s Jackom Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintiđu subotom. To su sve stvari o kojima terminator sanja.

Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao autorski bend, krenuli su prvo u pohod Zagreba kako bi izgradili publiku, stekli višak fanova i time si olakšali proces snimanja i objavljivanja prvog albuma.
Zanimljiva jest činjenica da za 6 godina, 9 mjeseci i 12 dana, glazbeni sastav terminator slavi svojih 10 godina postojanja. Do sada su napravili 18 autorskih pjesama, odsvirali 20 svirki te razgovarali o prijavama na natječaje. Trenutno su u fazi snimanja svog prvog albuma u suradnji sa SIPA musicom. Aktivni su sudionici međunarodno priznatih programa i inicijativa poput „Motocrossom za život„, ekološki program kontrole vremena „Windsurfing bez vitra“, imaju člana u vegetarijanskoj udruzi za prava magarca i krava „Krav-maga“. Također, imaju dva delegata iz NATO-a zaduženih u programu za suzbijanje amaterizma i unapređenje topništva tzv. „GoPro Canon Initiative“.

Članovi terminatora su: Katarina Vukadin, Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini.

Najnovije vesti

Izdvajamo