-

Zagrebački projekat Voha objavio EP „Tama“

foto: Voha

Nakon julskog debija, Celestial Winter Sadness, hrvatski black metal solo-projekat Voha izdao je novi EP pod jednostavnim, ali prikladnim nazivom, Tama.

Tragični, ali trijumfalni rifovi koji zvuče kao da su uvezeni pravo iz Norveške, zajedno sa hladnom, obimnom i prostornom produkcijom, zapravo su poreklom iz zagrebačkog podzemlja, nastavljajući dugu tradiciju hrvatskog blacka, koju su utemeljili bendovi poput Melkor, Prognan i Nekrist.

Naoružan britkim gitarskim tremolima, razgovetnim vokalom na matičnom i engleskom jeziku, a mestimično i klavijaturama, multi-instrumentalista Grof Vragovzov na četiri pesme odaje čast vremenima kada je black metal još uvek predstavljao beskompromisnu borbu protiv popularne kulture.

Da muzičar ne odustaje od blackerskih temelja, koji već decenijama ostaju nepromenjeni, uprkos trendovima i komercijalnim prohtevima, govori i njegova slikovita izjava: „Jednom, za sve nas i u svijetlu najljepšeg dana, podno krajeva plodnih sići će Tama.“

U toku su pripreme za fizičko izdanje EP-ja, koji je trenutno u celosti dostupan za preslušavanje na Bandcamp stranici projekta.

Najnovije vesti

Izdvajamo