-

NaslovnaVestiVesti iz regionaZa 20 godina rada Wonder Strings izdaje novi CD

Za 20 godina rada Wonder Strings izdaje novi CD

Wonder Strings
foto: Nebojša Đokić

Gudački kvartet iz Beograda, Wonder Strings, koji postoji već 20 godina i pretežno se bavi svirnjem rok i pop obrada, objavio je svoje prvo autorsko izdanje “Ispravnost lične vizije“.

Ovaj album je muzički projekat interpretacije autorske muzike Aleksandra Gajića, ali i proslava 20 godina rada Wonder Stringsa. Osam numera je u maniru world music žanra – tako je Ispravnost lične vizije kombinacija folklornih melodija različitih područja sa rok, latino i džez ritmovima, uz improvizaciju i autentičnu svirku Wonder Strings sastava. Sve kompozicije potpisuje Aleksandar Gajić, kompozitor i violinista. Aleksandar je nekadašnji koncert majstor Simfonijskog orkestra RTS i član Beloti kvarteta, godinama unazad živi i stvara u Kanadi. Kao vrsan poznavalac gudačkih instrumenata, iz njih izvlači maksimum emocije, virtuoznosti i satire. Veoma duhovit u izrazu, a genijalan u muzičkim rešenjima.

Kompozicije su izazovne u tehničkom, ali i kontekstu interpretacije, specijalno ritmički i za međusobno uklapanje. Višegodišnja saradnja članica kvarteta ovde je došla do izražaja, pa su tako Mirjana Nešković, prva violina, Aleksandra Popović, druga violina, Ivana Uzelac, viola i Danijela Milutinović Nenić, violončelo još jednom pokazale svoje umeće. U snimanju albuma učestvovao je i perkusionista Aleksandar Radulović, „peti element“ benda. Producent je Ognjan Radulović, a u pojedinim numerama svira i perkusije.

“Ispravnost lične vizije” je drugi CD u izdanju Wonder Stringsa, a dolazi pet godina posle albuma “Wonder, YU Rock!” na kom se nalaze obrade pop-rok hitova iz bivše Jugoslavije.

Najnovije vesti

Izdvajamo