-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Xanax otkrili "Tajnu" novog albuma (video)

Xanax otkrili “Tajnu” novog albuma (video)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

xanax_1

Beogradska grupa Xanax objavila je video spot za novi singl “Tajna“. Singl je ujedno i najava novih aktivnosti grupe i albuma koji je u pripremi.

Pesma “Tajna” je nastala u periodu od januara do marta u saradnji sa beogradskim producentom DJ Rahmaneejem koji je radio mix i mastering u studiju „Shtayga“.

Spot je režirala mlada i talenovana video umetnica Anja Plovanić u saradnji sa bendom, a za filmsku atmosferu spota pobrinuli su se snimatelji Uroš Milutinović i Anja Plovanić. U spotu se pojavljuje i specijalni gost – “drag queen” Nikol Aj. “Spot je sniman na više lokacija, a najbolje kadrove smo snimili u zanimljivom ambijentu kluba ljubitelja teške industrije kojeg krase monumentalne skulpture vajara Viktora Kiša.”, rekli su iz benda.

Pesme Xanaxa obuhvataju širok spektar muzičkih stilova od psihodeličnog zvuka obogaćenog elektronskim uticajima do no wave disco-punk pesama plesnog karaktera. Neuobičajena postava benda koju čine dve analogne klavijature (Juno 106 i Korg), violončelo, bubanj i vokal doprinose karakterističnom zvuku benda. Bend je na turneji “Ova tama nije stvarnost” koja je do sada obuhvatila dvadeset koncerata širom Srbije i regiona, a krajem jula bend će nastupiti na festivalu Kvirfem actziya u Beču.