-

Wooden Ambulance objavio album songova za predstavu „Najnormalniji čovek na svetu“

wooden ambulance
foto: Damir Šmit

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je album songova za predstavu „Najnormalniji čovek na svetu, rađenoj po istoimenoj knjizi Ivana Tokina, u režiji Milje Mazarak i u produkciji Narodnog pozorišta Subotica. Više o samoj predstavi i timu koji je na njoj radio i u njoj učestvuje možete saznati na ovom linku.

„Proces stvaranja muzike za ovu priliku u početku je vođen idejom da se jedna muzička tematokom čitave predstave sukcesivno razvija i oplemenjuje, kako bi na kraju prerasla u song. Tako da se za ovaj album uslovno može reći da ima svojevrsni koncept. Ipak, pojedine verzije kompozicija koje možete naći na albumu ne mogu se čuti u samoj predstavi, i obrnuto, neke verzije koje možete čuti u predstavi ne nalaze se na albumu.“ – rekao je frontmen benda, Goran Grubišić.

„Sva muzika je originalno pravljena za predstavu, osim kompozicija „baby“ i „cowboy“, koje su instrumentalne verzije pesama koje smo ranije snimili sa Robertom Tilijem na našem zajedničkom albumu Northern Sadness (2015), s tim što su one za ovu priliku ovde našle u svom svedenijem obliku.“ – dodaje Grubišić.

Album se može naći na svim striming platformama, takođe, na bandcamp stranici benda biće besplatan za skidanje do kraja januara.

Najnovije vesti

Izdvajamo