-

Wenom Kru najavljuje rad na albumu singlom „Demonstracija sile“

Wenom KruHip-hop sastav Wenom Kru koji čine Luka Matković (Citadela) i Boško Medojević (Bo Medoj) singlom „Demonstracija sile“ najavljuje novi početak, kroz angažovanje i rad na predstojećem albumu.

Grupa je nastala 2005. kao projekat metal muzičara Luke Matkovića (Quasarborn, ex-Space Eater, Bombarder), a tokom godina, izgradili su autentičan, apstraktan humoristički stil pod uticajem njujorške škole hip-hopa – Wu-Tang Clan-a i Onyx-a. Razni reperi su prošli kroz sastav, ali do danas se zadržao samo pomenuti duo.
 Do sada su objavili singlove „Noćni letač“ (2010.), „Hvalatizaovomatori“ (2010.), „Petarda“ (2011.) i „Ne možeš ti protiv Wenom-a“ (2018.), i imali samo jedan nastup 2011. godine u legendarnom beogradskom klubu Akademija.
 Spotom za pesmu „Demonstracija sile“ okreću novi list i odlučuju da entuzijazam i ljubav prema hip-hop muzici, bitovima, rimama, veštini repovanja i performansu krunišu i albumom.

Da budem sasvim iskren, ovogodišnji ’cert Wu-Tang Clan-a na Exit-u me je podsetio koliko volim hip-hop i koliko mi zapravo nedostaje ova priča, rekao je Citadela. Takođe, inspiriše me i pravljenje bitova, a ortak mi je nedavno otkrio magiju poznatog producenta J Dilla-e, pa sam ispucao sigurno petnaestak bitova koji će se naći na albumu. Iscimao sam Bo Medoja, i brzo smo odradili pesmu i spot uz pomoć Dimitrija Čuturila.

Bo Medoj je dodao: Proslava 50 godina hip-hop kulture je bio monumentalan događaj za sve umetnike današnjice koji se bave muzikom. Na talasu te energije i pod utiskom koncerta Wu-Tang-a, Luka me je pozvao da ponovo pravimo rep. S obzirom da sam već jako star i očekujem uskoro da umrem, priliku da postanem reper u 32. godini nisam mogao da odbijem. Ubeđen sam da će muzika koju pravimo pronaći put do svih ljubitelja hip-hop-a koji i dalje sa nostalgijom i romanticizmom slušaju pesme Wu-Tang Clan-a, Cypress Hill-a, Vladimira Daničića, Onyx-a, Speedstera, D12, Dobermann-a, Sandokan MC-a…

Najnovije vesti

Izdvajamo