-

NaslovnaVestiVesti iz regionaWacken fondacija podržala Mud Factory

Wacken fondacija podržala Mud Factory

Jedan od najvećih svetskih metal festivala – Wacken je podržao Mud Factory u borbi da svoj prvi album završe u čuvenom švedskom studiju Fredman.

Vranjski metal bend Mud Factory ponosno saopštava javnost da je njihova kampanja za prikupljanje sredstava za miks i master albuma, u čuvenom švedskom studiju Fredman, pri kraju. Nakon završene IndieGoGo kampanje, gde je bend prikupio oko 400 dolara, i još nekoliko uspešnih aktivnosti, stigla je veoma važna vest na adresu ovog vranjskog benda – Wacken fondacija je podržala Mud Factory u iznosu od 1.200 evra.

Iz benda nam kažu da su veoma počastvovani što je baš festival kakav je Wacken odlučio da pomogne sa preostalim potrebnim iznosom. “Veoma smo srećni, ponosni i zahvalni, kako Wacken fondaciji, tako i SOKOJ-u koji je prvi podržao ovu ideju, kao i svima vama koji ste prepoznali koliko je ovo važno za nas, ali i za celu domaću metal scenu, i pomogli na najrazličitije načine. Pred nama je odlazak u Švedsku i rad sa jednim od najpoznatijih svetskih producenata, a mi ćemo se potruditi da ceo taj put i proces dočaramo u jednom kratkom filmu, koji ćemo potom objaviti.”

Važno je napomenuti da je Mud Factory 2014. godine pobedio na Wacken Metal Battle takmičenju na tlu Srbije i nastupio na regionalnom superfinalu u Zadru, ali se tada ipak nije plasirao na Wacken festival. Iz benda poručuju da želja da tamo nastupe ne prestaje, i da je pomoć ovakvog festivala definitivno znak dobrog rada i veliki podstrek za budućnost.

Mud Factory je početkom godine snimio svoj prvi LP album, pod nazivom “The Sins of Our Fathers” u beogradskom studiju Devotion, i sada je pred njima postprodukcija u studiju Fredman u Švedskoj, dok ih tokom leta ih čeka i nastup na Arsenal festivalu u Kragujevcu.