-

Vukovarski Das Rage buntom protiv dosade pozivaju na ples

Foto: Aleksandar Nedić

Pravo iz Vukovara ovih je dana stigao novi single mračnog elektronskog stila – „Cipele“. U pitanju je single kojim kultni vukovarski dark pop-indie duo Das Rage najavljuje novi studijski album „Dva i jedan protiv“  koji bi trebao izaći iduće godine, a na kojem će se naći ukupno osam pjesama. Inače, Das Rage čine Ana Bučko i Zoran Filko koji su 2015. objavili svoj album prvijenac, a upravo su se vratili sa šestogodišnje pauze.

– Pjesma Cipele je nastala spontano, kao posljedica skupljanja kreativne energije koja je nastala tijekom pauze koju smo imali od 2016. godine. Ona je jednostavan prikaz pozivanja na ples. Pjesma je naš bunt protiv dosade – kazali su iz dua.

„Cipele” su snimane u Sensorium studiju kod Saše Rajkovića Zarkoffa s kojim su već surađivali na prethodnom albumu. Sve prati video koji je sniman u svibnju u Berlinu, pod redateljskom palicom The Groupie, a u glavnim ulogama su se našle Dasha Chaickovska i Marlene Sichleschmidt.

– Video možemo jednostavno opisati kao young crowd having fun. Jer je upravo tako i bilo. Super atmosfera i zezanje – ispričao je Zoran. Posebno zanimljivo je bilo kada je Zoran morao zaustavljati promet kako bi se pojedini kadrovi mogli snimiti, no ipak veliku zahvalu duo upućuje svojim prijateljima koji su odvojili vrijeme kako bi se ovaj video realizirao.

Das Rage kao duo postoji od 2014. godine, a iza sebe imaju brojne uspješne nastupe po festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj i Nizozemskoj, a pobjednici su i 8. Demo festivala Zaprešić na kojem su osvojili prvo mjesto prema odluci stručnog žirija. Također su nastupili kao finalisti na najstarijem hrvatskom demo festivalu – HGF Zabok.

Najnovije vesti

Izdvajamo