-

NaslovnaVestiVesti iz regiona"Voz Vlak" novi singl Kralja Čačka i Nine Bajsić

„Voz Vlak“ novi singl Kralja Čačka i Nine Bajsić

 

Kralj Čačka Dom omladine Beograda

Kantautori Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavili su pesmu „Voz Vlak“, drugi singl iz njihove radio-predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“. Spot koji je u maniru ranih noir filmova režirao i montirao je filmski reditelj Tomislav Fiket, kameru potpisuje Dražen Krešić, a produkciju Katarina Grgić za RadioTeatar.

„Soundtrack za film koji nije snimljen je muzičko-poetski street-movie. Gledalac, odnosno slušalac, doživljava filmsko putovanje kroz koje ga vode dvoje osobitih protagonista, stanovnika dva više nepovezana nego povezana grada: zagrebačka pesnikinja, kantautorka i dramaturškinja Nina Bajsić i beogradski pesnik, kantautor i slikar Nenad Marić, poznatiji pod umetničkim imenom Kralj Čačka“, rekli su o tom projektu.

Spot za prethodnu pesmu „Obrnuti red stvari“ reditelja Dražena Krešića je za nešto manje od 6 meseci od premijere imao skoro 200.000 pregleda, a poslednja dva izvođenja predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“ u 2021. godini su u sklopu programa „Fonokinoteka“ u subotu 18. decembra (u 18 i 20h) u bioskopu Kinoteka u Zagrebu.

Najnovije vesti

Izdvajamo