-

NaslovnaVestiVesti iz regiona"Volio bi'..." je novi singl Zvonimira Varge

„Volio bi’…“ je novi singl Zvonimira Varge

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Foto: Doringo

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je i drugi singl ove godine. U novoj pjesmi, baladičnoj šansoni „Volio bi’…„, snagom pjesničkog nadahnuća Varga prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja obraćajući se ženskoj muzi inspiracije.

Ovu su glazbenu priču, uz samog Vargu, senzualno „zaokružili“ aranžer pjesme Antonino Šimić na basu, koji je uz Jereta Šešelju (električna gitara) i producirao singl, Hana Blažević i Martin Mandir kao back vokali, Matej Magdić na violini, Matej Milošev na chellu, i Mario Klarić na bubnjevima.

Elegantan spot rezultat je zajedničke suradnje Doringa (kamera i montaža) i Antonija Bronića (dron) , a prikazuje djelić prirodne ljepote zapadnog dijela zagrebačkog nasipa čije se jedinstvene snimke u jedno sunčano gradsko predvečerje zaista isplate pogledati. Ovim djelom Varga i Doringo slave i svojevrsni jubilej jer im je to deseti zajednički spot u tri godine!

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji, a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i deset singlova. Od početka djelovanja, održao je gotovo 200 koncerata po Hrvatskoj i šire, a napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu „Veseli dan doktora Vedrana Veselića“ te knjigu pjesama „Poljubac budućnosti“. Sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.

Kako ističe kritika, Vargina atmosfera u pjesmama dočarava miran i staložen duh unatoč neprekidnim borbama sa slomljenim srcem i nerazumijevanjem. Iz njegovih pjesama izvire optimistički stav i onda čak kada gubi, a onda kada pobjeđuje, ne pokazuje niti najmanje simptome euforije. Hladne i bistre glave sagledava činjenice lamentirajući nad njima istovremeno ispričavši senzibilne storije koje nisu striktno usmjerene ka jednom određenom događaju, već su sagledane s aspekta promišljenog aktera koji je sudjelovao u njima.

Ako vas zanima Vargina glazba, možete ga poslušati uživo u zagrebačkom Vinylu 14. lipnja gdje nastupa sam s gitarom.