-

Voha objavio novi singl

foto: Voha

Hrvatski black metal solo-projekat Voha objavio je nedavno prvi nezavisni singl, My Sweet Melankolia na svojoj Bandcamp platformi.

Najavljen udarom groma na početku, pesma kaska srednjim tempom uz evokativna, gusta tremola, potkrepljena zločestim vokalom Grofa Vragovzova. Zračeći melanholičnim trijumfom, ova traka iz pera mladog predstavnika hrvatske black metal scene predstavlja pravi omaž drugom talasu, sa naročito snažnom blastbeat-sekcijom, uz omot preuzed od hrvatskog/italijanskog baroknog slikara i grafičara, Federika Benkovića.

Grof Vragovzov je s nama podelio i detalje svog procesa snimanja.

„Sve je snimljeno u mom Voha kućnom studiju, klavijature su snimane po principu folk muzike i glazbene teorije koju njeguje folk glazba u slavenskim narodima.“

Kako pesma stoji u kontinuitetu, sa prošlim EP izdanjem, i lirička pozadina singla dotiče sličnu tematiku:

„Tama nije samo ona koju ja osjećam, nego koju osećaju i mrze svi, i koja nas nažalost okružuje svakodnevno, uz sve ove grozne stvari koje se dešavaju u svijetu. Glavna poruka mi je da svijetla ima, i da ga ja pokušavam naći ali da tajna i ključ popravka tame upravo leži u njoj samoj.“

Sniman tokom avgusta i septembra, singl će se takođe naći na split-vinilu sa novosadskim black metal solo-projektom, Niflungar, u izdanju kolumbijskog lejbla Masters of Kaos početkom Februara ove godine.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo