-

Voha daje omaž simfonijskom black metalu na Majestic Nightsky Symphonies

foto: Voha
Zagrebački black metal solo-projekat, Voha, najavljuje drugi po redu punometražni album, pod nazivom Majestic Nightsky Symphonies, koji bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana na digitalnom strimingu, ali i fizičkom obliku. Izlazak albuma planira se početkom oktobra.
Nakon izdavanja zadnjeg singla, My Sweet Melankolia i nedavno objavljenog splita s novosadskim bendom Niflungar, Vragovzov, idejni tvorac projekta vraća se longplej-formatu, s namerom da dodirne kosmičke energije, baš kao na čuvenim albumima bendova iz devedesetih, poput Nokturnal Mortum, Odium i Sacramentum, koji su poslužili kao velika inspiracija. S vremenom, i uz puno mukotrpnog rada, formirala se i kristalno jasna tematska slika, u kojoj multi-instrumentalista preuzima ulogu svrgnutog vladara, koji namerava da vrati svoj oduzeti tron, po čemu naziv i dobija uvodni ambijentalni komad, „Reclaiming the Stellar Throne“.
Zajedno sa turbulentnim prilagođavanjem novom muzičkom pravcu, ukazao se i problem omota albuma, za čiju je finalnu verziju, inspirisanu bendovima Emperor i Limbonic Art, zaslužen umetnik i dizajner Ivan Radnić (Enchanted Sword, ex-Eternity, ex-Morana). Evokativna slika, koja kroz azurno kosmičko ističe klasične symphonic black metal motive poput dvorca, palog vladara, i vrana-vesnika propasti, otkriće dublju priču tek na planiranom fizičkom izdanju, koje će sadržati celokupno delo.
Na albumu će se naći četiri punokrvne black metal pesme, uz dva atmosferična, ambijentalna komada, i jednu obradu benda-pripadnika stare norveške scene. Pesme su snimljene u Vohinom sopstvenom studiju u periodu od 12 meseci, dok su neki od rifova stari i po nekoliko godina, a naročiti fokus će biti na simfonijske elemente, uključujući klavir, oboe, klarinete i gudačku sekciju – pravi omaž symphonic epicima s kraja epohe.

Najnovije vesti

Izdvajamo