-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Violet objavili novu pesmu "Divan dan"

Violet objavili novu pesmu “Divan dan”

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

VioletKragujevački rok sastav Violet upravo je objavio video za novu pesmu “Divan dan“. Prema rečima frontmena Milana Kostadinovića, pesma je inspirisana neprestanim odlaskom ljudi u inostranstvo.

Ova pesma simbolizuje odliv mozaka koji se u poslednje vreme dešava u našoj zemlji. Pri tome da kažem da ne osuđujemo nikog, niti bilo kome govorimo da treba da ide iz zemlje. Jednostavno, tako je… Dosta je prijatelja koji su van. Svako od nas ima bar nekog iz rodbine, ili drugara, koji je negde po Amerikama, Švedskama, Nemačkama… Samo smo hteli da opišemo taj divan dan bez nekih dragih osoba, ironično je izjavio Milan.

Kragujevački bend Violet nastao je 2008. godine. U samom početku, bend je ekperimentisao u sferi alternativnog rokenrola. Na njihov zvuk dosta uticaja imao je bend Foo Fighters. Zvuk Violet-a je uz godine postao tvrđi, a bend se opredelio da svoju priču približi domaćoj publici tekstovima na srpskom. Postavu benda čine Sava Mirović (gitara), Vladimir Nikolić (bubanj), Branko Dimitrijević (bas gitara) i Milan Mimi Kostadinović (vokal, gitara). Ovaj bend je pre više od mesec dana održao svoju prvu svirku u Nišu, na punk festu Južne pruge.

Za produkciju i snimanje ove pesme zadužen je Miloš Marković. Pesma je snimljena u WildCat studiju u Kragujevcu. Bend se takođe zahvaljuje i Stefanu Kovačeviću (Forever Storm) i Duletu (BoneYard, 90. minut) na trudu koji su uložili kako bi ova pesma nastala.