-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Vintidž video benda ZAA za "Slide Baby"

Vintidž video benda ZAA za “Slide Baby”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

ZAAKruševački bend ZAA je na MTV Adria kanalu predstavio novi spot za pesmu “Slide Baby” sa aktuelnog albuma “What About”.

U svetu neumesne pornografije ZAA spotom za “Slide Baby” stvara ambijent istančane erotike koja golica maštu, sa idejom da odslika kompleksnost ljubavnog odnosa.

Režiju spota potpisuje Iva Pavlović, asistent režije je Ivan Grbin, direktor fotografije Lazar Bogdanović, dok je za rasvetu bio zadužen Pavilux. Spot je sniman u beograskom klubu “Underworld”.

“Ispod površine tj. u samom tekstu pesme se otkriva sva dubina i kompleksnost ljubavnog odnosa dvoje ljudi. Opuštenost, poverenje, sigurnost, spremnost na oproštaj i strast su ploče na putu ka savršenom činu tj. erotskoj ekstazi. Ljubavni čin nije puko fizički (kako nam se danas predstavlja), već duhovna igra koja oponaša iskon (stvaranje sveta). S one strane vidljivog i materijalnog stvari su savršene. Prozor u taj svet je ljubav, večna kao i sam život iz koje nastaje”, opisuje Tomislav Ilić, basista benda ZAA.

Rediteljka Iva Pavlović govori o svojoj inspiraciji za spot i zanimljivostima sa snimanja: “Znate onaj čuveni vic o receptu za tortu koji glasi ‘ukradeš tri jaja, pozajmiš pleh, itd’. E sada, jaja smo imali, klub ‘Underworld’ nam je pozajmio svoj prostor koji se odlično uklopio u tu vintidž priču, i čak su dozvolili Ivanu da odigra ‘sudoku’ sa nameštajem. “Slide Baby” ima taj retro zvuk i nekako je bila prava prilika da video to proprati i zanimljivo je videti članove benda u tom nekom ‘harlem time mashine’ izdanju. Verovatno bismo snimili mnogo više i spot bi izgledao drugačije da pola benda nije zaspalo na snimanju jer su pre toga radili dve vezane svirke. Tom prilikom moram da pohvalim Jocu što je ostao budan do samog kraja, Lazara koji je snimao, i ipak uspeo da ne zaspi, ali i Sanju koja je bila srećna što nije vezana kao u prošlom spotu i što sam joj dozvolila da gleda u kameru iako je postojala mogućnost da sprži čip. Kruševačke magije se treba čuvati!”