-

Video spotom za pesmu „Mrtvo klupko“ Gladni Naučnici najavljuju novi album

Gladni Naučnici

Beogradska grupa Gladni Naučnici je objavila video spot za pesmu “Mrtvo klupko”, koji najavljuje izlazak njihovog drugog albuma „Nova Kosmogonija“.

Nakon izlaska prvog albuma „Opšta teorija besmisla“ (Pop depresija/Kišobran) 2020. grupa je morala da odustane od njegove koncertne promocije usled globalne pandemije, pa su se posvetili izradi video spotova i radu na pesmama za drugi album. Album „Nova Kosmogonija“ imaće osam pesama, sedam originalnih i obradu pesme „Drugačija“, novosadske grupe Kontraritam.

Pesmu „Mrtvo klupko“ napisao je pevač benda Vladimir Đoković tokom svojih boravaka u rodnom Kraljevu. Video je zbog toga sniman u Kraljevu i zamišljen je kao omaž ovom gradu. U njemu glavnu ulogu igra Aleksandar Srećković Kubura, Kraljevčanin poreklom, a podršku su dali i kraljevački prijatelji benda. U izradi spota učestvovali su Staša Tomić (režija/kamera), Nevena Jovanović (montaža) i Andrej Jovanović (kolor korekcija).

Bend se uveliko sprema za koncertnu promociju, a planirano je izdavanje još nekoliko singlova pre zvaničnog izlaska novog albuma. Do tada, poslušajte ovaj i ostale singlove Gladnih Naučnika.

Najnovije vesti

Izdvajamo