-

Veliko priznanje Stingu uoči koncerta u Puli

Legendarnog umetnika Stinga, pre samog koncerta u pulskoj Areni 26. jula, dočekaće malo iznenađenje. Kako posebna veza ovog muzičara i Hrvatske traje već decenijama, pre četvrtog njegovog četvrtog nastupa u ovoj zemlji, predsednik Upravnog odbora Porina uručiće mu prepoznatljivu kamenu statuetu za posebna dostignuća u muzici.

Porin Special Merit Award dodeljuje se istaknutim stranim umetnicima za posebna dostignuća u pojedinim muzičkim područjima. Pre Stinga ovu nagradu su dobili i osnivač benda Pink Floyd Roger Waters, autor, producent te frontmen benda Bijelo dugme Goran Bregović, bluz gitarista Johnny Winter, bivši pevač Sex Pistolsa John Lydon, kao i džez zvezde – francuski violinista Jean-Luc Ponty, Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz.

Sting ove godine obležava 40 godina od dolaska na svetsku rok scenu sa grupom The Police, a dolaskom u Pulu sa novim albumom i nedavnom nominacijom za nagradu Oscar u kategoriji najbolje filmske pesme, pokazuje da su mu aktuelni uspesi draži od prošlosti. Stingu će se na pulskoj pozornici pridružiti i njegov sin, svestrani muzičar Joe Sumner, a priliku da svetu predstavi svoje hitove dobio je i hrvatski pop rok bend Buđenje.

Turneja 57th & 9th započeta je početkom februara, a slavni muzičar na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao svoju raznolikost u stilovima muzike i pisanju tekstova. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitaristu Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea, kao i gitaristu Rufusa Millera. Nakon evropskog dela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku i Aziju, a onda se ponovo vraća u Evropu na dogovorene nastupe na odabranim letnjim festivalima. S obzirom na veliki uspeh i posećenost ove svetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom septembra u Severnoj Americi.

U prodaji je ostala još mala količina ulaznica za ovaj ekskluzivni događaj, a mogu se kupiti  po ceni od 670 kuna i 790 kuna za parter

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZtEIuz71tEk?list=PLxKHVMqMZqUTUN9vznG3OAp-zqcoKnBo9&w=560&h=315]

Najnovije vesti

Izdvajamo