-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Velika izložba koncertnih i promotivnih plakata iz karijere Vlatka Stefanovskog

Velika izložba koncertnih i promotivnih plakata iz karijere Vlatka Stefanovskog

Vlatko Stefanovski Izložba SkopljeU periodu od 2.-7. septembra u Skoplju će biti organizovana velika izložba koncertnih i promotivnih postera iz karijere Vlatka Stefanovskog naslovljena kao „Putešestvije“.

Izložba će biti postavljena u Muzeju grada Skoplja (stara železnička stanica). Radi se o izložbi koncertnih i promotivnih postera iz lične kolekcije i arhive Vlatka Stefanovskog, a mnogi od tih postera krase njegov dom. Vlatko iza sebe ima karijeru koja traje više od 40 godina i izložba mapira njegovu karijeru od samih početaka sa grupom Leb i Sol, ali uključuje i njegovu solističku karijeru koja je započela ‘90ih i od tada se razgranala na ogroman broj različitih projekata i koncerata. Sama izložba spaja različite vremenske periode, geografska podneblja i emocije.

Izložba „Putešestvije“ je deo filmskog festivala Skopje Cinema City, festivala muzičkih dokumentarnih filmova, na kojem će se u okviru programa prikazivati filmovi u kojima je gitara kao instrument u fokusu. Za 5 dana biće prikazano 10 filmova, koji će na unikatan način prikazati autore i njihove živote u odnosu na ovaj instrument.

Pored izložbe, na otvaranju filmskog dela, 3. septembra u Kinoteci Makedonije nastupiće Vlatko u solističkom izdanju. Festival organizuje udruženje Nomad Art.