-

Varaždinski Core of Creation izdao svoj prvi EP


Varaždinski symphonic metal bend Core of Creation objavio je svoj prvi EP naziva „Optimal Configuration„, koji sadrži pet pjesama.

Core of Creation nastali su 2012. godine. Bend su pokrenuli Petar Škvorc – klavijature/vokal i Matija Čić – gitara, a ubrzo nakon toga u bend dolazi Josip Jaklin – bas gitara. Krajem iste godine okuplja se prva postava te počinju prve svirke. Neposredno nakon toga dolazi do promjena u postavi koje su trajale do 2015. Te godine počinju s ponovim radom i traže se novi članovi. Bend počinje pisati autorske stvari i pripremati svoj prvijenac. Krajem te godine u bend dolazi Ines Siuc – vokal, te se nove stvari polako dovršavaju. Krajem 2016. godine počinje snimanje prvog EP pod nazivom „Optimal Configuration“ koji službeno izlazi 20. kolovoza.

Ideja za EP je nastala krajem 2015. godine. Tekstovi pjesama na EP-ju se bave napretkom čovječanstva i cijelog društva te stvaranjem novog čovjeka u vidu njegove povezanosti modernom tehnologijom te problematikom napretka tehnologije u današnjem svijetu.

Cijeli se EP snimao u Varaždinu izuzev bubnjeva koji su snimani u Pušćinama. Bubnjeve je snimao redoviti profesor Glazbene škole u Varaždinu, Stanislav Muškinja. Snimanje, miksanje i masteriranje je radio Marin Kereša.

Nakon izlaska EP-ja dolazi lyric video za jednu od pjesma te počinje rad na novim materijalima koji će biti predstavljeni kasnije tijekom godine.

EP u cijelosti možete poslušati u nastavku:

Najnovije vesti

Izdvajamo