-

NaslovnaVestiVesti iz regionaVanja Mišić predstavlja novi singl

Vanja Mišić predstavlja novi singl

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Emocijama, srcem i „PrstimaVanja Mišić ušla je na glazbenu scenu prošlog proljeća i svojim notama zasluženo ostala u ušima publike i zauzela brojne glazbene top ljestvice. Svoj osobni pečat sada nam predstavlja i svojim novim singlom „Leptiri i kornjače“ koji je baš poput nje – razigran, maštovit i bezbrižan.

„Leptiri i kornjače“ svojevrstan je izazov za mene kao autora. Pjesma je lepršava i nježna istovremeno, daje i dozu melankolije bez koje, čini se, ne mogu zamisliti svoje pjesme. Potrudili smo se i kroz sam spot poigrati s najnevinijim ljudskim osjećajima jer djetinjstvo i jeste takvo, veselo, šareno i bezbrižno. Otud animacija, otud boje i fina energija koju smo smjestili u četiri minute svijeta po našoj mjeri“, kaže Vanja.

Pjesmu je producirao Silvio Pasarić u SIPA Music studiju u Zagrebu, kojem se u mixu i masteringu pridržio i Mark Silver. Vanji i pratećem bendu Moondance pridružio se i kvartet HRT-ovog jazz orkestra – Antonio Gečerk i Zvonimir Bajević na trubi, Oliver Ereš na tenor saksofonu, predvođeni s Andreasom Marinellom koji je svojim entuzijazmom pjesmu u tren oka pretvorio u pravu muzičku poslasticu.

Tekst za „Leptiri i kornjače“ napisala je Vanja Mišić, a s njom su je uglazbili i aranžirali Dario Sandić, Sanja Čolić Zelić, Branko Stolić, Dario Gajić, a u aranžmanu im se pridružio i Silvio Pasarić iz SIPA Music Studija.

Za produkciju i montažu spota zaslužan je Žarko Kalaba, a animaciju koja je taj svijet oživjela pripremio je Ognjen Radumilo.