-

NaslovnaVestiVesti iz regionaValjevski Underforce pesmom „Ne znam ko sam“ najavljuje debi album

Valjevski Underforce pesmom „Ne znam ko sam“ najavljuje debi album

underforce

Underforce je objavio prvi singl i spot „Ne znam ko sam“ kao najavu debitantskog studijskog albuma „Protiv vremena“ koji će biti objavljen za za PGP RTS.

„Bend „Underforce“ doživljavam kao moralne pobednike MMF2020, pesmom „Ne znam ko sam“ predstavili su se auditorijumu tog festivala i osvojili simpatije žirija i publike. Njihove godine upućuju na činjenicu da su, uz „The Churlians“ Džonija Rankovića, među najmlađim rok bendovima u našoj zemlji a pošto su i autori, verujem da će biti i najmlađi autorski rok bend ikada u regionu koji ima i objavljen album, diskografsko izdanje“ kaže Vladimir Graić, direktor PGP RTS i dodaje: „Uz nekoliko sitnih manjkavosti (koje se itekako daju korigovati i unaprediti), smatram da Underforce zvuče izuzetno zrelo za svoj uzrast. Apsolutno stojim na stanovištu da se talentovanim i vrednim, posvećenim klincima i svim mladima koji poput ove trojice momaka- imaju i volje i želje i znanja, mora pružiti šansa, kao podsticaj da još više i posvećenije rade.“

Na autorskom debi albumu grupe Underforce naći će se osam pesama- tri na engleskom i pet na maternjem jeziku. U ovom sastavu trojica mladih rokera nastupaju od 2018. godine, a bend se ranije zvao „Vatreni prsten“. „Underforce“ su: Danilo Petrović (15, vokal, gitara), Mihailo Milošević (15, vokal, bas gitara) i Petar Ružičić (14, bubnjevi i perkusije). Dvojica su gimnazijalci a jedan je osnovac. Odlični su đaci, podržava ih i Valjevska gimnazija, kao i gradonačelnik Valjeva.

Mladi rokeri iz Valjeva su u Jutarnjem programu RTS- a nedavno poverili da je album nastajao skoro dve godine, da su ga vrlo brižljivo pripremali, te da jedva čekaju da publika čuje svih osam kompozicija.

„Pesme za album smo stvarali i snimali tokom ovog perioda pandemije. Kao i mnogi drugi muzičari širom sveta, nismo gubili vreme čekajući kada ćemo moći da sviramo pred publikom, već smo bili kreativni i vredni u studiju“ kažu članovi benda i dodaju da su ih inspirisali bendovi poput Metallice, Ac/Dc, Avenged Sevenfold, Slipknot: „To je muzika koju smo slušali i pravac koji nas najviše stvaralački motiviše. Tekstualno, pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim, što ta životna faza donosi i odnosi) i problemima mladih u digitalnoj eri… Što se tiče singlova, u planu su još dva- tri singla, za koje ćemo objaviti i spotove.“

„Underforce“ je prethodno, na festivalu BARF osvojio 2. mesto, a na festivalu zemunskog kluba Fest ušli su u finale, koje nažalost nije održano zbog pandemije.

U narednom periodu, pred bendom „Underforce“ je promocija debi albuma „Protiv vremena“ koji će objaviti PGP RTS, a u planu su i objavljivanja još nekih singlova kao i ekranizacijetih pesama, kao i koncertna promocija albuma (kada se steknu uslovi i relaksiraju epidemijske mere).

Najnovije vesti

Izdvajamo