-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Uvek može surovije - Daniel Kovač u galeriji Remont

Uvek može surovije – Daniel Kovač u galeriji Remont

U ponedeljak 28. maja sa početkom od 19h u beogradskoj galeriji Remont biće upriličena izložba radova Daniela Kovača naziva “Uvek može surovije.”

Daniel Kovač je multimedijalni umetnik kulturnoj publici poznat kao muzičar, član benda Jarboli i tvorac i član folk-bluz grupe Jesenji orkestar ali i kao pisac različitih formi (romani, priče, pesme, eseji, prikazi…) i kao crtač koji tvrdi da deca ne smeju nikada da prestanu da crtaju, nikad odrastu.

Zbog praktičnih životnih okolnosti i mogućnosti koje su nekada vrlo ograničene Kovač svoje stvaralačke potrebe ispunjava koristeći dostupne alate i smišljajući razne diverzije svakodnevnevnice i rutine. Tako je na primer jedna od njegovih omiljenih crtačkih tehnika crtanje u kompjuterskom program Paint XP koju je usvojio i počeo da razvija od 2003. igrajući se sa svojom ćerkom.

U galeriji Remont biće izložen niz “citata” koje je Kovač produkovao kroz mali, intimni, jutarnji ritual beleženja misli rukom na papir ili deo tela koje bi onda fotografisao i kačio na društvene mreže da ih dalje šire i komentarišu poznati i nepoznati krugovi ljudi. Daniel je misli, uz naknadne komentare štampao na finom papiru i uramljivao i ceo taj “citatni mehanizam” koji je pokrenuo fizički će biti izložen u galerijskom kontekstu. Na izložbi će biti predstavljena i nesvakidašnja internet knjiga Tiha reč (2006.) – serija od trideset ilustrovanih tekstova koji su višeznačni i kratki po formi.

Par dana posle otvaranja izložbe, u četvrtak, 31. maja Daniel će u galeriji izvesti hepening “Bilo je smešno vreme tog dana” – neprekidno izvođenje pesme iz naslova koje će trajati od 18 časova pa dok izvođač izdrži.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe