fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Uskoro Gitarijada u Velikom Gradištu

Uskoro Gitarijada u Velikom Gradištu

E-Play

Četvrta po redu Velikogradištanska gitarijada održaće se 2. i 3. avgusta u gradskom parku na obali Dunava.

Prvog dana u revijalnom delu nastupaće Nikolas Boleslavski & Ljubazni leševi, ReMachined (Deep Purlpe tribute), E-Play i Dža ili Bu. Drugog dana u revijalnom delu sviraju Čvrge, Misha Mashina i Mashtrakala i Električni orgazam. Gitarijadu će otvoriti Aleksa Danić, trinaestogodišnji Dţimi Hendriks.

U dva dana nastupaće 16 takmičarskih bendova koji će se boriti za 50.000, 30.000 odnosno
20.000 dinara koliko nose prva tri mesta. Najbolji gitarista dobiće priznanje u vidu električne gitare i ručno pravljenog kaiša.

Ulaz na festival je besplatan. U ovkiru manifestacije obezbeĎen je i besplatan kamp, a kamperi će imati obezbeĎen i besplatan ručak za oba dana. Koncert počinje u 19 sati.

U okviru Gitarijade održaće se „Nedelja roka“ od 29. jula do 5. avgusta u Gradskoj biblioteci „Vuk Karadţić“. Pored izložbe Velikogradištanske pank i rok scene biće održane i različite promocije. Prvog dana gostovaće Petar Janjatović koji će promovisati tri knjige: „Izgužvane misli“ Branka Golubovića, „Život s Idi(J)otima“ Nenada Marjanovića i svoju „Ex Yu Rock Enciklopediju“. Drugog dana gostovaće požarevački bend Divert. Divert će ovom prilikom promovisati svoj novi EP „Metafizikalija“ kao i spot za pesmu „Sve OK“.

Trećeg dana gostovaće požarevački ska bend Čvrge. Čvrge ce promovisati novu pesmu „Mis cinco minutos“ koju je bend snimio sa svojim fanom iz Argentine. Ujedno će najaviti izlazak novog maxi singla koji će uživo biti predstavljen publici 3. avgusta na Velikogradištanskoj gitarijadi. Četvrtog dana gostovaće dva interesantna mladića, Miša Mašina i Nikolas Boleslavski. Miša će promovisati novi album benda Misha Mashina & Mashtrakala „Ravna Ploča“, a Nikolas Boleslavski svoj album „Rokenrol za mrtve ljude“.