fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Urednici Balkanrocka drže radionicu web novinarstva i fotografije u Vranju

Urednici Balkanrocka drže radionicu web novinarstva i fotografije u Vranju

nemanja-milos“InFokus” predstavlja dvodnevnu radionicu, posvećenu savremenom web novinarstvu i fotografiji koja će se održati 23 i 24. maja u Vranju u prostorijama E8 centra, a vodiće je urednici portala Balkanrock.com.

Radionica ima za cilj da okupi entuzijaziste iz oblasti multimedije, interneta, novinarstva, muzike i fotografije. Cilj same radionice je da tokom predavanja, diplomiranog novinara Miloša Najdanovića kao i profesionalnog fotografa Nemanje Đorđević opskrbi mlade iz Vranja potrebnim veštinama za obradu informacija iz oblasti kulture i njihovom plasmanu u internet medijima.

Pored osnovne edukativne namere, „InFokus“ teži da mladima čija su interesovanja usmerena na vizuelo izražavanje, muziku i novinarstvo približi i upozna ih sa tehničkim i estetskim mogućnostima i tendencijama tradicionalnog i savremenog pristupa obradi informacija kao i savremenom vizuelnom mediju.

Predavači se nadaju da će povećati zainteresovanost prisutnih, stimulisati ih u uključivanje u kulturni život Južne Srbije i putem edukacije na najpristupačniji način opisati i približiti najnoviji vid medija, a to je internet novinarstvo.

Prisustvo na radionici je besplatno.