-

Upoznajte Terrible Swimmer i njihovu novu pesmu

Terrible SwimmerTerrible Swimmer su rock sastav iz Beograda, koji je od akustičnog dua u dnevnoj sobi narastao do petočlanog benda, prožet električnim zvukom. Inspirisani, melodičnim, a moćnim zvukovima bendova kao što su Kyuss, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus, Metallica, TOOL kao i mnogi drugi rock i metal bendovi. Prvi single smo samostalno izdali nakon 9 meseci postojanja, a pored tog imamo još 7 numera kako na engleskom tako i na srpskom jeziku. Kao kruna ovog rada prethodnih meseci, pripremamo se za debi svirku koja će se održati krajem jula, na koju će se nadovezati snimanje i izdavanje albuma, navodi se u saopštenju.

Ideja pesme je sazrevanje, tj. prilagođavanje novom dobu. Kao posledica odrastanja javlja se prisećanje na dečiju iskrenost, naivnost i čiste snove, nazovimo to nostalgija za davnim vremenom. Direktnim poređenjem naivnog pogleda na svet iz perspektive deteta sa stvarnošću zrelog doba, dolazimo do jasnog zaključka kako se snovi i perspektiva menjaju tokom vremena usled raznih eksternih uticaja. Kao jasan kontrast toj neminovnoj promeni imamo ptice koje predstavljaju nešto nepromenljivo, beskompromisnu težnju za slobodom (duha) bez obzira na uzrast. Upravo ta težnja ptica treba da inspiriše i podseti svakoga na slobodu u bilo kom vidu.

Terrible Swimmer su: Miloš Marjanović, vokal, Ivan Kulezić, bas gitara i vokal, Andreja Marković, bubanj, Nemanja Trninić, gitara i Mitar Tošković, gitara.

Najnovije vesti

Izdvajamo