-

Upoznajte Lelee i njihov novi singl „Kopnež“

Gosp. Moonlee s uzbuđenjem predstavlja slovenski post-punk/power pop trio Lelee, koji prvim singlom „Kopnež“ najavljuje izlazak svog debitantskog albuma „Čuka bije pumpa“, koji je najvaljen za 18. lipnja za Moonlee Records i Ill in glavni zapisi. Na singlu im se pridružio enfant strašnik slovenske alter scene i synth mađioničar Blaž (Blaž Gracar).

Slovenska izdavačka kuća Moonlee Records već 17 godina aktivno traži i povezuje eklektičnu gitarsku glazbu od Vardara do Triglava. Leleeov bend se također savršeno uklapa u taj okvir – čine ga Jelena Rusjan iz Beograda (Borghesia, TRUS!) Na vokalu i basu, Damjan Manevski iz Makedonije (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenski bubnjar Jan Kmet (ravnoteža , Kalu), koji su svoj prostor pod suncem pronašli u Ljubljani. Kao dio karavane Maraton studentskog kluba Radio 2020. godine, sa svojim blistavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te isprepletanjem makedonsko-srpskog jezika i muško-ženskog pjevačkog vokala, brzo su ušli u svijest alternativne javnosti u cijeloj regiji.

Lelee su majstori indie kantautorstva s istančanim osjećajem za pop melodije, zbog čega s lakoćom poslužuju impresivne refrene i vesele, ponekad nostalgične, a ponekad intenzivnije melodije. Čini se da je njihova glazba stvorena za besciljna lutanja autocestama i ljetnim putovanjima. A pjesma „Kopnež“ samo je prva stanica na putu do njihovog osvježavajućeg albuma prvijenca. Mi žudimo za više.

Najnovije vesti

Izdvajamo