-

Universal Music najavljuje pokretanje Virgin Music Label & Artist Services na području Zapadnog Balkana

Nikola Jovanović & Fabian Stilke
Nikola Jovanović & Fabian Stilke

Nakon pokretanja u julu ove godine lansiranjem strateškog partnerstva sa Balkatonom u Srbiji, Virgin Music Label & Artists Services proširuje svoje poslovanje u Srbiji i regionu otvaranjem novog entiteta pod novom i nezavisnom upravom.

U skladu sa ovim širenjem, Universal Music Western Balkans najavljuje imenovanje Nikole Jovanovića, muzičkog stručnjaka i biznis menadžera na poziciji – Vice President of Virgin Music Label & Artist Services, Western Balkans and Head of Society Relations Universal Music Western Balkans, počevši od 01. januara 2022. godine.

Naširoko poznat kao jedan od najupornijih i najpoštovanijih nezavisnih muzičkih menadžera na teritoriji Zapadnog Balkana, Nikola Jovanović je trenutno potpredsednik Runde – Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa Balkana, osnivač je Kontra Rights, izdavačke kuće i konsalting i menadžment agencije, specijalizovane za zaštitu i reprezentaciju autorskih i srodnih prava, artist i lejbl menadžment i muzičku promociju. Nikola je takođe i izvršni direktor Zadužbine Milana Mladenovića.

„Nikola je deo nove ere balkanskih muzičkih stručnjaka i menadžera koji iniciraju promene u muzičkoj industriji širom regiona. On donosi duboko razumevanje i poštovanje za regionalnu kreativnu scenu i umetnike“, govori Fabian Stilke, generalni direktor Universal Music-a za Zapadni Balkan.

„Njegovo iskustvo, posvećenost i etika uklapaju se sa duhom i etosom Virgin Recordsa. Presrećan sam da poželim dobrodošlicu Nikoli u naš tim i znam da će on ovu novu regionalnu diviziju dovesti do ogromnog uspeha.“

„Čast mi je da se pridružim Universal Music-u i postanem deo Virgin Music-a, njegove bogate kulture i nasleđa“, priča Nikola Jovanović. „Već dugi niz godina radim sa umetnicima i nezavisnim izdavačkim kućama sa ovih prostora, neprestano se trudim da unesem neophodne promene u muzičku industriju regiona, da omogućim mladim talentima i preduzetnicima da žive od svog stvaralaštva i umetnosti. Veoma sam zahvalan na poverenju koje mi kompanija ukazuje, dajući mi priliku da nastavim ovim putem kao potpredsednik Virgin Music Label & Artist Services za Zapadni Balkan. Oduševljava me mogućnost da sledećoj generaciji nezavisnih umetnika i izdavača iz ovog regiona bude omogućena UMG regionalna i međunarodna mreža, tehnologija i ekspertiza koje su vodeće u industriji, kako bi im pomogle da dođu do nove publike i osnaže ih za dugoročni uspeh u regionu i inostranstvu.”

Novi entitet koji će predvoditi iskusan muzički znalac i menadžer neizbežno će obogatiti regionalno tržište i obezbediti umetnicima i muzičkim izdavačima neophodnu stručnost, nove mogućnosti i podršku. Smešten u Beogradu, Virgin Music Label & Artists Services, Western Balkans će delovati i van Srbije i ravnomerno se fokusirati na rad sa regionalnim umetnicima i izdavačkim kućama.

Najnovije vesti

Izdvajamo