-

Ukleti Dukat izbacio drugi singl i najavljuje debitantski album

Ukleti Dukat

Mladi slavonski sastav Ukleti Dukat izbacio drugi singl „Dva dukata za poslije“ i najavljuje debitantski album, koji izlazi 22.08.2022.

Bend Ukleti Dukat, koji se predstavio prije godinu i pol dana singlom „Kada budeš išo preko“, u međuvremenu je marljivo radio na svome debitantskom albumu „Odavno sa druma“.

Pjesma i spot se bave dualizmom: žena-muškarac, ljubav-zloba, dan-noć, stvarnost-fikcija – prikazanu kroz život i oči seljana malog šokačkog sela. Upravo zbog toga prvi dio spota je „bootlegana“ snimka emisije „Lijepom našom“, koja na lo-fi način prikazuje reinterpretirani folklor, koji kada se izvadi iz svog konteksta sela i stavi na modernu pozornicu, izgleda poprilično psihodelično i futuristički. Drugi dio je spota sniman život i običaji u selu Bošnjaci, gdje ljudi umjesto reinterpretiranog dijela, žive narodnu kulturu punim plućima.

Pjesma je stvarana pod nekoliko utjecaja; u ovom slučaju više garažno-psych rock nego čisto tamburaških, no svakako valja izdvojiti utjecaje Zvonka Bogdana i starih ciganskih tamburaša, kako i Brian Jonestown Massacrea i the Velvet Undergrounda.

„Ukleti Dukat teži spajanju narodne slavonske i tamburaške glazbe sa psihodeličnim i garažnim rockom, te na svojem budućem albumu najavljujemo svakake nespojive oprečnosti i glazbene začudnosti.“, navodi bend.

Najnovije vesti

Izdvajamo