-

U škripcu slave singlom Delčin 60. rođendan i svojih 40 godina

delča u škripcuLegendarna grupa U škripcu objavila je danas alternativnu verziju pesme „Kao u boji“ na 60. rođendan pevača Milana Delčića Delče (1960-2011), u godini u kojoj se navršavaju četiri decenije od njihovog osnivanja.

Pesmu sa prvog albuma Škripca „Godine ljubavi“ (1982), gitarista Aleksandar Vasiljević Vasa je, uz pomoć producenta te ploče Saše Habića, zvučno približio današnjim produkcijskim standardima, kao rezultat dobivši singl „Kao u boji (Alternative Version 2020)“.

„Ovo nije remiks, ovo je slagalica. Sećam se da je bilo rano pre podne i da mi se javilo kako je moguće sasvim rašiti i ponovo zašiti tu pesmu, a da ona ostane ista kakva je bila. Sama struktura te pesme trpi svakakva prekrajanja, pa sam seo za kompjuter i prekrojio je, ali tako da ostane ista“, kaže Vasiljević.

Klavijaturista Zoran Vulović Vule se priseća da je „Kao u boji“ napisao isti dan kad i „Siđi do reke“ – možda najpoznatiju pesmu benda – i naglašava da ga je i sada „iznenadila svežina ‘Kauboja’ i činjenica da se ništa nije promenilo, da je i dalje svaka reč aktuelna, i da se i posle 40 godina energija Škripca nije izgubila“.

Mogućnost raznih tumačenja višeslojnih stihova pesme sada sjajno vizuelno podcrtava spot Teodore Vulović i Teodore Petrović, dok je za omot digitalnog singla „Kao u boji (Alternative Version 2020)“ upotrebljena jedna od neiskorišćenih varijanti rešanje omota „Godina ljubavi“, koje su bili uradili Momčilo Rajin, Slobodan Šajin i Stevan Vukelić.

 

 

Najnovije vesti

Izdvajamo