-

NaslovnaVestiVesti iz regionaU prodaji prevod knjige "Woodstock" Michaela Langa

U prodaji prevod knjige „Woodstock“ Michaela Langa

“Woodstock” Michael LangMuzička knjižara Rockmark je predstavila knjigu „Woodstock – kako napraviti najveći festival na svetu„, čiji je autor Michel Lang, uz pomoć Holly George-Warren.

Knjiga je izašla u čast pedesetogodišnjice muzičkog festivala koji je održan od 15. do 18. avgusta 1969. godine.

Michael Lang na 270 stranica donosi sjajne priče iz prve ruke o događajima, nastupima i svemu što se događalo tokom „tri dana mira i muzike“, već pruža i pogled u poslovni deo iza stvaranja događaja koji će definisiati šezdesete godine prošlog veka.

Priča o festivalu započinje Langovim odrastanjem u Bensonhurstu, odlaskom na Floridu gde organizuje Miami Pop Festival, a selidba u Woodstock otvara novo poglavlje u kojem počinje da razmišlja o festivalu muzike i umetnosti. On je sa trojicom partnera učestvovao u ovom pothvatu i zbog toga Langova knjiga pruža pogled “iznutra” na jedan informativan i zabavan način koji će se svideti običnim čitateljima.

Uz detaljan prikaz svih problema, čarolija, čuda i haosa koji su festival pratili do farme nedaleko od Bethela – od tog trenutka legendarnog vlasnika, mlekara Maxa Yasgura – te tokom svih festivalskih dana, Lang daje odgovore na mnoga zanimljiva pitanja: Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Tko je sve od velikih imena odbio pozivnicu? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača u vazduhu na koncertima?

Obogaćena izjavama ključnih osoba, knjiga donosi više od 80 fotografija, kompletne set-liste svih izvođača, poglavlje što su glavni protagonisti radili nakon najvećeg festivala svih vremena i pomalo gorkog epiloga.

Redovna cena knjige „WOODSTOCK – Kako napraviti najveći festival na svijetu“,  iznosi 119 kuna.