-

NaslovnaVestiVesti iz regionaTyger Lamb poklanja debi album "Born Into This"

Tyger Lamb poklanja debi album „Born Into This“

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Zagrebački bend Tyger Lamb, koji je osvojio drugo mjesto na posljednjem, desetom izdanju Demofesta, objavio je album prvenac pod nazivom „Born Into This„.

Vicešampioni najvećeg festivala demo bendova u ovom dijelu Evrope na taj način su pokazali da je stručni žiri bio potpuno u pravu kada je odlučio da dodijeli nagradu ovoj neobičnoj četvorki, jer je riječ o zaista sjajnom materijalu.

„Zvijer s dušom tigra u koži janjeta“, kako vole reći za sebe, rođena je u jednoj zagrebačkoj garaži, u zimu 2016. godine, njihov zvuk krasi psihodelični koktel bluza, surfa, soula i daba, a čine ga Martina (vokal), Antonelo (bas gitara), Bruno (gitara) i Ivan (bubnjevi).

„Born Into This“ je producirao Dalibor Pavičić iz kultnog sastava Bambi Molesters, a objavio ga je Dirty Old Empire. Album je snimao Neven Marinac, dok je za master bio zadužen Filip Vidović. Iza omota stoji Božidar Katić, a grafički ga je oblikovao Darko Kujundžić.

Inače, albumu su prethodili singlovi „The Others“ i „Dirty Water„, a Tyger Lamb su odlučili da ih daju na poklon s ostalim pjesmama s izdanja, pa tako „Born Into This“ možete preuzeti besplatno sa njihove zvanične BandCamp stranice.

Album takođe najavljuje nastup grupe Tyger Lamb u Vintage klubu, tj. na istom mjestu na kojem su prošle godine odsvirali svoj prvi zagrebački koncert. Koncert će biti održan 3. maja, a pružiće publici uvid u razvojni put benda koji je doveo do izdanja „Born Into This“.

Tokom ljeta će ih moći čuti publika na Demofestu, INmusic festivalu, a zatim i na festivalu Europavox, koji se održava u srcu Francuske. Tyger Lamb će na Demofestu nastupiti u petak 20. jula, u sklopu revijalnih nastupa druge festivalske večeri.

Podsjećamo, na konkurs 11. Demofesta, koji će uz pokroviteljstvo Banjalučke pivare i podršku UNESCO-a biti održan od 19. do 21. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, prijavilo se 458 bendova iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.