-

Mladen Ristić prvim singlom označava „Rođenje“ svoje solo karijere

Svojim singlom „Rođenje„, tuzlanski muzički umjetnik rođen u Doboju, Mladen Ristić, označava rođenje svoje solo karijere, ali i najavljuje konceptualni album sa sloganom „Slušaj Film“ koji izlazi na kraj ljeta i koji će se sastojati od 11 muzičkih komada usko vezanih u jasan i hronološki poredan narativ. „Rođenje“ nam daje uvid u dešavanja nakon prvog dijela priče albuma gdje je glavni junak suočen sa izazovima, te mora donijeti odluku u skladu sa unutrašnjim, ali i vanjskim potrebama.

Pjesma je prožeta veselom energijom i atmosferom, te harmoničnom prirodom kako instrumentalnom tako i vokalnom. Iako su u ovom narativnom momentu glavni likovi fizički razdvojeni, oni pjevaju isti tekst u drugom dijelu pjesme jer se u njihovim glavama ormalizuje ista emocija uprkos izazovima koje oboje ponaosob prolaze. Identitet likova još uvijek je misterija, a malo je i poznato o samom konceptu sem činjenice da se radnja dešava u starom Egiptu.

U vizuelnom identitetu učestvuju Damir Grebović kao fotograf, Edin Suljić kao urednik fotografije i promo materijala, te dobojski umjetnik Aleksandar Klopić koji je zaslužan za oslikavanje radnje koja se u pjesmi dešava. Aleksandar Klopić radi i na oslikavanju cjelokupnog albuma.

Aranžman, produkcija, tekst, i miksanje radi Mladena Ristić, a mastering potpisuje FM Mastering. Muzički sastav čine Mladen Ristić (vokal, šargija), Nermina Čizmić (vokal); Amina Halilčević, Đina Perkić, mix, Dženana Kumalić, Denis Bajrektarević, Bakir Memišević (sporedni vokali); Čičak, Jasmin Đulović (perkusije); Larisa Lejla Droce, Malik Isabegovic – Pegla (violine); Vedran Savić (kontrabas). Na ostatku albuma u raznim umjetničkim oblicima učestvuje preko 50 ljudi.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo