-

NaslovnaVestiVesti iz regionaTús Nua predstavljaju novi video za energični singl “Lights Out”

Tús Nua predstavljaju novi video za energični singl “Lights Out”

Tus Nua Nothing Personal

Hvaljeni duo Tús Nua uskoro će objaviti dugoočekivani, drugi studijski album Nothing Personal u izdanju etikete Rock Svirke Records, a publici sada predstavljaju novu poslasticu iz svoje radionice. Objavile su spot za energični singl “Lights Out”, a otkrile su i kako je video nastao.

“Spot smo snimale tijekom ljeta 2021. diljem Hrvatske. Sve snimke su nastale mobitelima, a svim našim predivnim prijateljima zahvaljujemo na videima, kao i svima koji su se u njima pojavljuju”, poručile su Tús Nua. Videa su snimale Emina Hermann, Sara Morić, Jelena Božić i Jordi Ilić, koja je radila i montažu.

Njihov posljednji singl snimljen je u Chicken Sound Studiju Vedrana Kovačića – Belog, kao i sve pesme sa prvenca Horizons i singlovi “Ride” i “Palindrome”. Mix su radili Vedran Kovačić i Tús Nua, a master potpisuje Igor Meister. Na bubnju im gostuje Andrea Pedron, a vokale, gitare, bas gitaru i synth deonice snimile su same Tús Nua odnosno Jelena Božić i Jordi Ilić. Devojke iz Tús Nua svoj drugi studijski album objaviće 29. oktobra, a biće dostupan na svim streaming servisima te ga možete već sad staviti na pre-save OVDE.

Nakon više hiljada kilometara pređenih na evropskim turnejama, sa poslednjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio, sada kao dvojac, da dovrše drugo studijsko izdanje. Za njega Jordi i Jelena kažu da je rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja. Za razliku od debija Horizons, ovaj album je više “unutra” nego “van”, zahvaljujući promeni iz trija u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma.

Podsetimo, album Horizons objavile su 2017. godine te su dobile kritike hvale od publike i struke. Među pesmama objavljenima na ploči našla se i “Fight!” koja je na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP bila pesma dana.

Najnovije vesti

Izdvajamo