-

Turisti poručuju – „Ovi su dani takvi“

Nakon što su u radijski eter donijeli „Revoluciju“, naš poznati riječki kvartet Turisti objavljuju novi singl „Ovi su dani takvi“.

Razdvojenost na koju smo primorani ne mora biti loša, rađaju se i realiziraju mnoge ideje. Tako je s jedne riječke lokacije stigao zvuk Vavine akustične gitare kojemu se vokalno pridružila Iva, s druge pak Bobov bubanj (kaže da su mu susjedi tolerantni), a Sergej se s basom javio iz Slovenije.

Realizacija spota je također predstavljala izazov kojeg su se Turisti rado prihvatili. Iva i Vava, Bobo i Sergej snimili su svako svoj dio „ovih dana“. Materijale su potom dostavili na četvrtu lokaciju, redatelju Radislavu Jovanovu Gonzu koji je finiširao vizualni identitet pjesme.

Uz autorsku glazbu i tekst „dobrog duha riječke rock-scene“ Vlade Simcicha Vave, Turisti su nam servirali jednu vrlo radiofoničnu pjesmu, zaokruženu odličnim aranžmanom i vrhunskim glasom jedine turistkinje – Ive Močibob. Pjesma je idealna za ovo vrijeme izolacije, kada se možemo (kvalitetnije) prepustiti propitkivanjima o nama samima, o našem mjestu pod suncem… Iskrena i sjetna, pjesma „Ovi su dani takvi“ uljepšat će nam svima ove (trenutne) melankolične dane.

Najnovije vesti

Izdvajamo