-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona TRUS! poklanjaju Sedam reči u spotu

TRUS! poklanjaju Sedam reči u spotu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

trusSlovenački multižanrovski trio TRUS! predstavlja spot za pesmu “Seven Words” sa njihovog novog albuma “Banana split”.

TRUS! su početkom prošle godine možda još tražili svoj muzički izraz, koji su u martu 2013. i zabeležili na prvencu, “First Step” (Moonlee Records, ZARŠ), no već do drugog izdanja, “Banana split” (Moonlee Records, God Bless This Mess Records, 2013), izašlog krajem iste godine, proslavili su se kao jedno od ugodnijih muzičkih iznenađenja na nezavisnoj slovenačkoj sceni.

Spot za “Seven Words” dokazuje da se TRUS!-ova energija i istraživanje, kako glazbenih, tako i društvenih događanja, neće zaustaviti ni 2014. Ovog puta, TRUS! su krenuli u potragu za samoćom, koja je u neprestanom dodiru sa ljudima, te prazninom, koja verno služi samoj funkciji – i napisali “Seven Words”. U njoj se Jelenin vokal suptilno uvija u melodije klavijatura i skoro free jazz akrobacije na bubnjevima i perkusijama, čime pesma poskakuje između razigranih i staloženih dijelova.

Videospot je nastao u produkciji AVA – Akademija za vizualne umetnosti iz Ljubljane, od strane autora Pepija Sekulića (režija i kamera) i Matije Jakina (montaža i postprodukcija), čime se nastavlja saradnja započeta na turneji Klubski maraton Radia Študent 2012, na kojoj su se TRUS! po prvi put predstavili javnosti.