-

Treći festival muzičkog filma u Beogradu

Andre300

Treće izdanje filmskog festivala Paralel koji spaja dve najpopularnije umetnosti – film i muziku, odvijaće se tokom pet dana u prostorijama Art Bioskopa Kolarac. Festival počinje 31. oktobra, a trajaće do 04. novembra.

Ove godine selekcija obuhvata šest dokumentarnih i pet igranih filmova, a teme se protežu od Glastonberi festivala, preko igrane biografije Džimija Hendriksa, zatim svedočanstava o škotskoj punk sceni (Big Gold Dream), te ženskom R’n’R bendu L7. S druge strane, tu su i višestruko nagrađivani umetnički filmovi poput The Song of Sway Lake (Pesma o Svej jezeru), kao i britanska verzija Groznice subotnje večeri, o zaljubljenicima u ples, Northern Soul. Za široku (fudbalsku) populaciju stiže istorijat o nastanku čuvene pesme navijača Luverpula You’ll Never Walk Alone, dok ljubitelje vesterna očekuje crno humorni „road movie“ Buckshot (Sačma).
Svakako bi trebalo pogledati novi dokumentarac o Bitlsima (Made on Merseyside) koji će i zatvoriti festival, a tu je i zanimljivo svedočanstvo o preplitanju politike i pop kulture /soul, blues, R’n’R/ kroz modernu istoriju Amerike (Monochrome).

Projekcije će se odvijati svakog dana od 18.30 i od 20.30 časova. Karte su već u prodaji, na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 250 dinara.

Festival Muzičkog Filma zajednički organizuju distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel-Beogradski Festival Subkulture.

Program festivala po danima i sadržaj filmova pogledajte ovde.

Najnovije vesti

Izdvajamo