fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Treći album Sopota za novu izdavačku kuću iz Banjaluke

Treći album Sopota za novu izdavačku kuću iz Banjaluke

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

sopotTreći studijski album banjalučke grupe Sopot, dugonajavljivani “Sopotnik” biće objavljen 18. decembra za novu etiketu Koliba.

U pitanju je nova nezavisna izdavačka kuća iz Banjaluke. “Nаstаlа je iz proste potrebe domаćih umjetnikа zа orgаnizovаnim аdministrаtivno-prаvnim okvirom zа izdаvаnje i promociju muzičkih CD i DVD izdаnjа, te kаo pаrtnerski projekаt bаnjаlučkih udruženjа Afrodizijаk i Sopot predstavlja pionirski korak u ovoj oblasti kod nas. Kolibа će se pored izdavanja nosača zvuka baviti i promocijom, te bukingom nastupa za umjetnike koje zastupa”, navodi se u saopštenju etikete.

Album sadrži devet pesama koje kroz elektro-rok vode na Sopotovo „galaktičko putovanje“. Album “Sopotnik” prati i TV spot za pjesmu „Energetsko more“ koji će se 18 .decembra premijerno pojaviti na Youtube kanalu SopotBand.

Prve koncertne promocije albuma Sopotnik zakazane su za 27.decembar u Banjaluci u Klubu studenata Banja Luka (KSB) i 28.decembra u klubu Fluc u Beču, a u toku su pregovori za koncerte u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i drugim regionalnim i evropskim gradovima koji će uslediti naredne godine.