fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Tradicionalna Paralelova radionica Strip i ploče

Tradicionalna Paralelova radionica Strip i ploče

Dejan Vučetić VučaTradicionalna Paralelova fb konkurs-radionica Strip i ploče, otvorena je za učešće i prijem radova, za sve zainteresovane, amatere i profesionalce, do 31. maja.

On-line radionica u cilju afirmisanja ljubavi prema stripovima i muzici, spaja ove dve umetnosti u zadatku osmišljavanja omota za album omiljenog benda ili izvođača, i to poznatog ili anonimnog, stvarnog ili izmaštanog.

U ovom ‘vanrednom trenutku’, negujemo ljubav prema pop kulturi i treniramo kreativnost, a ako sve bude kako treba najbolji radovi biće izloženi na velikoj proslavi svetskog praznika Record Store Day, 20. juna, u Čumiću, na staklu kultne prodavnice ploča – Mascom store.

Svih prethodnih godina radionica je imala i nagradni karakter, a ove godine nagradom će se pre svega smatrati da se svi, u zdravlju i veselju:) okupe na izložbi i velikoj proslavi Svetskog dana ploča. Humanitarni karakter radionice svakako će se i dalje negovati javnom prodajom najboljih radova u dobrotvorne svrhe.

Prvo izdanje Strip&ploče datira iz 2012. godine, a od tada je svoje radove na ovu temu poslalo preko 100 autora iz celog regiona, i to afirmisanih ilustratora i dizajnera, ali i mađih i starijih amatera. Ovaj konkurs dakle nema ograničenja za učešće po pitanju godišta, obrazovanja, profesije ili jezika.

Rad u bilo kojoj tehnici – ilustracija, crtež, slika…, fotografisati ili skenirati i poslati na e-mail adresu festivalparalel@gmail.com ili ga postovati direktno na fb event stranu “Strip&ploče 2020 / do 31. maja” kao post na eventu.

Strip i ploče

Najnovije vesti

Izdvajamo