-

NaslovnaVestiNovi albumiBalkanrock Premijera: Totalna demoralizacija Neozbiljnih pesimista

Balkanrock Premijera: Totalna demoralizacija Neozbiljnih pesimista

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objaviće početkom novembra novi album “Pametovanje iz provincije“, a pre njegovog pojavljivanja na CD-u i digitalnim platformama, kao i njegove koncertne promocije 7. novembra u 22:00č u Domu kulture u Novom Sadu, čitaoci Balkanrocka imaju ekskluzivnu priliku da premijerno čuju pesmu “Totalna demoralizacija“.

“Pesma je zamišljena da bude mnogo veselija, a da tekst opiše demoralizaciju u društvu prouzrokovanu raznim stvarima, ali jednostavno nismo uspeli, veselosti nema ali je tu Totalna demoralizacija”, kaže frontmen Pesimista Igor Olujić.

“Pametovanje iz provincije” sa autorskih 11 pesama Pesimista objaviće promoterska kuća Long Play, a do sada su se kao upečatljivi najavni spotovi pojavili “Kao da nema”, sa somborskim dečijim horom “Šareni vokali”, “Bežim iz bende” u kome gostuje frontmen Brkova Šemso (Shamso) 69, i nedavno “Sudbina (Tri tajkuna Srbija)”.

Neozbiljni pesimisti su osmočlani bend iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma ”Neka bude što biti ne može” (2010) i “Omladinci kud’ ste pošli” (2012), a njihova pesma “Idemo (Napred Srbijo)” bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu. Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.