-

The Stone najavili reizdanje svog kataloga na Drakkar Records

Beogradski black metal bend sa tradicijom koja seže u sredinu devedesetih, The Stone, su objavom na društvenim mrežama izvestili fanove o ponovnom izdanju svog diskografskog kataloga preko čuvene francuske kuće, Drakkar Records.

Kao bend sastavljen od veterana domaće metal scene, koji je pomogao da se regionalni black metal digne do svetskog ranga, The Stone već skoro deceniju čekaju da dođe pravo vreme kako bi se albumi bez zasluženog fizičkog reizdanja našli u pravim rukama. Od kultnih Словенска крв (Slovenska krv), Магла (Magla), pa sve do Golet i Umro, ljubitelji srpske škole crnog metala moći će da isprate razvoj i rast jednog od najvažnijih regionalnih bendova kroz osam dugometražnih albuma.

Francuska kuća Drakkar Records koja će se uzeti za ovaj mamutski posao, jedan je od malobrojnih evropskih izdavača (pored Osmose) sa veoma dugom tradicijom, i korenima koji sežu duboko u mračni andergraund. Sarađujući tokom godina sa svima, od „zvezda“ Immortal, preko Deathspell Omega, pa sve do legendarnog Mütiilation, ova kuća je izgradila impersivnu reputaciju, potkrepljenu beskonačnom dugim katalogom važnih izdanja.

Prema saopštenju, albumi će izaći u CD i LP formatima, a više vesti se očekuje uskoro.

Najnovije vesti

Izdvajamo