-

The Prodigy ima novi remix „Mindfields“

The ProdigyPovodom  25-godišnjice albuma The Fat of the Land pionira ‘Big break’ žanra- kultnog elektro punk benda The Prodigy, paketom remixa Drum and Bass scene iz kolekcije legendarnog elektronskog muzičkog producenta Renéa LaVice-a, koji je dao poseban spin klasiku ‘Mindfields (Rene La Vice Remix), Specijalno  izdanje srebrnog 12” vinila očekuje je 28. jula.

Na digitali specijalno The Fat Of The Land 25th Anniversary – Remixes sadržaće eklusklizvne nove remiks verzije Mefjus and Camo & Krooked, Gydra i René LaVice, kao i  prošlogodišnji epski remiks ‘Firestarter’ Andy C’a .

Nakon što je objavljivanja 1997. treći studijski album benda Prodigz, Fat of the Land je postao je globalni fenomen, dostižući na prvom mestu na listi albuma širom sveta i nastavlja da se prodaje u preko 10 miliona primeraka. Prvi singl koji je objavljen sa albuma bio je zapaljivi, eksplozivni prvi singl „Firestarter” gde je  Keef Flint-om – verovali ili ne –  prvi put preuzeo ulogu vodećeg vokala (Keith Charles Flint, rodjen 17. septembra 1969 – preminuo 4. marta 2019). “Firestarter” Liam Howlett je inače planirao kao instrumental.

Singl je objavljen 18. marta 1996. godine, zajedno sa revolucionarnim video spotom snimljenim u napuštenom podzemlju Londonskog metroa, u režiji Walter Stern-a, koji je nedavno remasterovan i sada zvanično dostupan u HD-u. Pogledajte ga OVDE.

U okviru velike povratničke turneje The Prodigy u sastavu Liam Howlett i Maxim, uz live podršku uglavnom Rob Holliday i Leo Crabtree-ja, ovog leta vraćaju se na binu, sa nizom od 30 nastupa po 17 zemalja, uz nove vizuale, a kod nas nastupaju na Exitu 6. jula.

Najnovije vesti

Izdvajamo