The Cure otkrili koliko će dugo svirati na INmusic festivalu

Veliki britanski bend The Cure nastupit će na INmusic festivalu u sklopu svoje turneje, a sada su otkrili i neke detalje samog nastupa.

The Cure u sklopu svoje turneje, kojom slave 40. rođendan benda, dolaze na Jarun svirati neke od najvećih hitova, ali i predstaviti nove materijale s tek objavljenog albuma. The Cure je zamolio INmusic festival prilagodbu vremenskog rasporeda kako bi mogli svirati nešto dulje. Tako će nas počastiti s preko dva sata svirke, točnije koncert će trajati dva sata i 20 minuta. “A Forest”, “Boys Don’t Cry”, “The Love Cats”, “Lullaby”, “Just Like Heaven”, “Lovesong”, “Pictures of You” i “Friday I’m In Love” samo su neke od legendarnih pjesama koje ćemo slušati na glavnoj pozornici INmusic festivala ove godine.

Turneja je započela u južnoafričkom Johannesburgu, a nastavlja se u Australiji, gdje će svirati čak četiri puta u Opera Houseu u Sydneyju. Zbog ogromnog interesa publika je ulaznice mogla kupiti po cijeni od 150 eura po koncertu putem lutrije. Točnije, ulaznice su se mogle nabaviti samo u slučaju da kupac ima sreće i bude izvučen na lutriji, a odmah su rasprodane.

The Cure su nesumnjivo jedan od najuspješnijih alternativnih rock bendova svih vremena – uz preko 27 milijuna prodanih albuma, 13 izdanih studijskih albuma i više od 30 singlova, neosporna je činjenica da se malo tko osim Roberta Smitha i družine može pohvaliti da su oblikovali čitavi glazbeni žanr i utjecali na toliko glazbenika širom svijeta u istoj mjeri kao The Cure.

Uz legendarne The Cure, na INmusic festival dolaze Foals, Suede, Garbage, The Hives, LP, Johnny Marr, Santigold, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Fontaines D.C., Black Honey, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja.

INmusic festival #14 se održava na lokaciji jarunskih otoka u zagrebu od 24. do 26. lipnja, a ulaznice za 14. INmusic festival mogu se nabaviti putem službenog INmusic webshopa.