-

NaslovnaVestiVesti iz regionaThe Comet Is Coming novo ime INmusic festivala

The Comet Is Coming novo ime INmusic festivala

The Comet Is Coming

Hvaljeni džez-rok trio The Comet Is Coming predstavlja jedinstvenu kosmičku zvučnu kulisu u junu 2022. u sklopu dugo očekivanog jubilarnog izdanja INmusic festivala.

King Shabaka (Shabaka Hutchings na saksofonu), Danalogue (Dan Leavers na klavijaturama) i Betamax (Max Hallet na bubnjevima) su The Comet Is Coming i predvode put u novu zvučnu dimenziju, nadilazeći žanrovske etikete i sa muzičkom urgentnosti protkanom kosmičkim motivima u eksperimentalnoj tradiciji legendarnog američkog jazz klavijaturiste, pesnika i lidera The Arkestra, Sun Ra, ali i Franka Zappe, Jimi Hendrixa i programa BBC Radiophonic Workshop koji je inspirisao i ime trija. Karakterističan zvuk The Comet Is Coming kombinuje elemente džeza, psihodeličnog roka, elektronike i fanka stvarajući jedinstveni muzički svet inspirisan nepoznanicama svemira i neizvesnošću budućnosti koja je pred nama.

Trojica muzičkih kosmonauta oformili su The Comet Is Coming 2013. godine u Londonu, a prvi EP “Prophecy” objavili su 2015. godine. Album prvenac “Channel The Spirits” usledio je 2016. godine uz odlične recenzije i nominaciju za Mercury Prize. U martu 2019. godine The Comet Is Coming izdaju ‘Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery’ gde isprepliću i redefinišu uticaje savremene elektronike, afro-futurizma i psihodelije vlastite interpretacije kosmičkog džeza sa političkim temama i stihovima, kao npr. u izvrsnoj ‘Blood of the Past’ nastaloj u saradnji sa Kate Tempest. The Comet Is Coming svakako su jedni od predvodnika živopisne scene savremenog džeza i primer muzičke inovativnosti koja zaslužuje pažnju najšire publike.

The Comet Is Coming pridružuju se već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, Hinds, Dry Cleaning i dr. u sklopu odloženog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. juna 2022. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo