-

The Black Room otvaraju vrata Motela Monaco

The Black Room
Foto: Kristina Barišić

Riječka rock četvorka The Black Room s velikim zadovoljstvom predstavlja svoj novi album „Motel Monaco“ i novu članicu, basisticu Ani Šešet.

Bend je oformljen 2014., dvije godine kasnije izdali su debitantski album „In This Town Lies A City“ kojim su na prvu privukli pažnju publike i kritike, a sve odreda afirmativne recenzije potvrdile su kvalitetu i dale im vjetar u leđa za nova stvaranja.

Zvuk utemeljen na garage rocku, uz snažno podsjećanje na brit-rock devedesetih, pogotovo kad je riječ o pjevaču The Black Rooma, Jakovu Kataliniću koji sugestivnim vokalom odlično interpretira njihove sonične priče. Zvuk gitare Lea Ventina upečatljivje bilo da se radi o samoj atmosferi ili o brzim i snaznim rifovima a ritam sekcija Ivana Ritoše na bubnjevima i Ani Šešet na bassu zaokružuje energiju cjelog benda.

S novog albuma već su predstavili audio-vizualnu trilogiju, singlove „I’ll Talk You Into It“, „Lawless Boulevard“ i „Motel Monaco“, naslovnu pjesmu kojom i započinje ovaj dugosvirajući materijal. Ona je bila inicijalna inspiracija za stvaranje ostatka pjesama kojima The Black Room istražuju teme odrastanja, usamljenosti, melankolije i generacijskog egzistencijalizma.

Vizualni identitet na dosad objavljenoj trilogiji dala je nagrađivana riječka redateljica Kristina Barišić s kojom je bend već najavio nove suradnje.

„Album je dijelom inspiriran našom zadnjom europskom turnejom te ponajviše „drugim licem“ gradova regije i njihovih kutaka koji su nas vratili u neka zaboravljena vremena. Složili smo koncept album smješten u fiktivnom „Motelu Monaco“ koji služi kao platno za naše kratke sonične priče.“ – kaže ekipa The Black Rooma.

Jedanaest pjesama čine jedinstvenu cjelinu prožetu zaraznim ritom, upečatljivim melodijama i vokalom.. Uz izričaj na engleskom jeziku, promišljeno pisanje tekstova te vrhunsku produkciju i realizaciju, The Black Room može ravnopravno stati uz bok svjetskih imena.

Stvaranje na engleskom jeziku veću im je prepoznaljivost donijelo u regiji (i šire) nego na domaćem terenu, što im je osiguralo i razne europske festivalske nastupe i etiketu fantastičnog live benda.

Riječki bend servirao je još jedan album itekako vrijedan slušanja i opravdao epitet jednog od najperspektivnijih domaćih bendova. „Motel Monaco“, od mood boostera, noćne vožnje ili introspektive, definitivno je album koji se sluša na repeat.

Najnovije vesti

Izdvajamo