-

NaslovnaVestiVesti iz regionaSvetski stručnjaci muzičke industrije u ponedeljak u Beogradu

Svetski stručnjaci muzičke industrije u ponedeljak u Beogradu

Runda Digital DayRunda Digital Day, regionalna muzička konferencija održava se ove godine prvi put u Beogradu, 4. novembra u Marsh Open space.  U okviru konferencije, koja je namenjena izdavačima, muzičarima i svima koji žele da saznaju nešto više o digitalnoj distribuciji muzike, govoriće Tom Deakin, ispred organizacije Merlin najveće svetske agencije koja se bavi digitalnim autorskim pravima za nezavisne izdavače, Jörg Heidemann, direktor Nezavisnih muzičkih kompanija Nemačke – VUT, Wang Xueping ispred  Xplore music, nove streaming aplikacije koji je razvio Vip mobile. Među panelistima će se naći i predstavnici kompanija i organizacija kao što su IDJ, Mascom, Sokoj, OFPS, Prava Interpretatora, Aristokrat Music, Menart, Lampshade Media, Ammonite Records, Zavod za zaštitu intelektualne svojine ali i Ana Ćurčin, Ida Prester, novinarke Branka Glavonjić i Jadranka Janković.

Učesnici će govoriti na temu digitalne distribucije muzike, ISRC kodova, autorskih prava, kako postići uspeh kao izvođač u digitalnom dobu, koje su to komponente potrebne da bi napravili uspešnu izdavačku kuću, prisustva žena u muzičkoj industriji i njihovoj vidljivosti, ali i time šta će nam doneti streaming servisi na Balkanu.

Ulaz na konferenciju je slobodan ali je potrebna registracija putem sledećeg linka: http://runda.online/rundadigitalday/

Runda Digital Day se 6. novembra seli u Ljubljanu, dok će 7. novembra biti u Zagrebu. Među gostima konferencija u Zagrebu i Ljubljani je i  Jennifer Masset Head of Independent Label Support – Spotify, koja će voditi zvaničnu Spotify radionicu, zatim Helen Smith predsedavajuća najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, Denis Simms ispred Worldwide Independent Network (WIN), Didier Gosset (Impala), Alexandra Tonisastre – Sonosuite, Chris Eckman (Glitterbeat Rec.), Relja Milanković (Bassivity Digital), Login Kochinski – Password production, Marta Stupin – Menart, Sanjin Đukić – LAA, Sara Gigante Charmworks i mnogi drugi.

Generali sponzor konferecnije je Merlin dok su pokrovitelji Organizacija proizvođača fonograma Srbije i Marsh Open Space, dok je zvanični Streaming partner konferencije Xplore Music.

Više o konferenciji pogledajte na: http://runda.online/rundadigitalday/

Najnovije vesti

Izdvajamo